sohbet No Further a Mystery

Başlangıçta ahşap olan merdivenler zaman içerisinde betonarmeye çevrilmiş ve basamakların üzeri mozaik ile kaplanmıştır. Zemin katta döşemelerde taş ve mozaik kaplamanın yanısıra, giriş hollerinde bitkisel ve geometrik desenli İtalyan karo mozaikler kullanılmıştır. Yapının birinci ve ikinci  katlarında gördüğümüz üç cepheli çıkmalar camekân gibi ahşap doğramalar ile kapatılmıştır.

Bu raylar onun raylarıdır, ancak söz konusu olan Atlı Tramvayları işleten müteahhitler zamanla kamu hizmetinden ziyade az masrafla daha çAlright para kazanmak için ulaştırma işlerini istismar etmiş, halk bazen tramvay ile gideceği yolu yayan giderek tramvaydan daha kısa sürede kat edince yolcu sayısı azalmış, buna bir de yeni kurulan Konya Otomobilciler here Şirketinin İstasyon-Hüküfulfilled Meydanı arası getirdiği iki küçük otobüsü çalıştırmaya başlaması eklenince, tramvay taşımacılığı iyice önemini kaybetmişti.

İşte anasının bulduğu bu altınları alan Deli Osman kısa zamanda zengin olur ve tımarcılıktan tatar ağalığına terfi eder. Çiftlik, çubuk sahibi olur. Günlerden bir gün Konya sokaklarında atı ile gezinirken halkın su sıkıntısından şikayet ettiğini duyar ve atını sürdüğü gibi Hüküachieved Binasının merdivenlerinden yukarı,

If an interior link led you listed here, you could possibly need to change the hyperlink to issue directly to the intended posting.

Bazı mekanlar, hatta daha da küçültürsek ölçeği, bazen bir kapı, bazen bir ağaç, bazı zaman bir çeşme, bazı zaman da bir cami, bir türbe, bir okul, kısacası bir bina; Geçmiş10 gelip yüzlerce yıldır hala yaşamını sürdüren, bazısı simgesi olur o mekanın, giderek belki de o şehrin, hatta memleketin.

bu sıçrayışlarla bir zehir kesesini delerek içine akıttığını bilmiyordu. Ertesi gün ateşler içinde yattı, Millet Mektebini sayıklayarak öldü.

 Mahallenin advertı üzerine iki rivayet vardır, birincisi Şems’in o civarda bir gül bahçesi olmasına bağlı olarak, Güllükbaşı dendiği, diğeri de bölgenin surların dışında kalması nedeniyle Konya halkının çöplerini o bölgeye döktüğü için Küllükbaşı dendiği yönündedir.

Mimarlar Odası Konya Temsilciliği binası gibi bu ikiz evler de 1991 yılında tescil edilmiş olmalarına rağGentlemen nasıl olmuşsa olmuş, çAlright yakın bir tarihte, 2013 yılından sonra yıkılıp yerlerine iki tane beton blok dikilmiştir.

Fotoğraf fifteen- Alâeddin Tepesi eteklerinden Konya’ya bakış, fotoğrafın solunda Yusuf Şar Konağı’nın köşesi görülmekte, yine elektrik direkleri ve elektrik kablolarının varlığı nedeniyle bu fotoğrafın da 1918 yılı sonrası olduğu düşünülebilir.

Bundan çOkay memnun olan Mustafa Kemal Atatürk, şapkasını sallayarak halkı selamlamış, İstasyondan doğruca Atatürk Köşkü’ne gitmişti. O akşam Konya Lisesi’nde bir müsamere düzenlenmiş, öğrenciler eski feslerini yırtarak okul bahçesinde yakmışlardı. 

Konya Valisi Avlonyalı Ferid Paşa sehrin su ihtiyacını karşılamak üzere Cambaz Deli Osman’ın da tavsiyesi ile 1902 yılında Konya’nın 23 km güneybatısındaki Loras dağlarının güney eteklerindeki bir dere içinde bulunan ve Konya’dan 250 metre yüksekte olan Çayırbağı suyunu getirmeye karar vermis ve bu girişimi gerçeklestirmek için de bir “Su Komisyonu” kurarak ve halktan teberru olarak aldığı sixteen.000 lira ile bu işe başlamıştı. Çayırbağı halkı muhalefet etse de mevcut suyun yarıdan fazlasını 160 mm’lik demir borularla eğim sayesinde kolaylıkla ve tazyikli bir şekilde önce istasyona oradan da Alaeddin Tepesi’nde inşaa edilen 500 tonluk Kagir Su Deposuna aktarmış ve yine demir borularla şehrin çeşitli mahallelerindeki elli kadar çeşmeye taksim edilmişti.

Aynı manzara, aynı coşkunluk Alâeddin Tepesi’nin önündeki meydanlığa kadar fasılasız devam etti. Halk, bu halk adamının etrafını çevirmişti. Kafile etraftan katılan binlerce Konyalı ile bir sel halinde fabrika sahasına aktı.”

Bu fotoğrafı tarihlemek açısından en önemli ipucu Hüküachieved Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na doğru gelmekte olan bir Belediye Otobüsünün varlığıdır. Konya’da Şehir içi düzenli otobüs seferleri 1941 yılında başlamıştı ve

Birinci katında dört sınıfile, bir müdür odası, ikinci katta five sınıfile, bir müdür muavini odası ve bodrum katta da 3 sınıf ve bir öğretmen odası bulunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *